parallax background

İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum

İşletmenin tüm faaliyetlerinden ortaya çıkan sera gazı salımlarının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve raporlanmasına bağlı olarak azaltım hedefleri belirlemek ve gerçekleştirmek .
Enerji açısından verimli teknolojileri ve uygulamaları yapmak, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve işletme maliyetlerini düşürmek.
Başta güneş olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak sera gazı emisyonlarını azaltmak ve sürdürülebilir üretimi desteklemek.
Atık azaltma ve geri dönüşüm programları uygulamak, atık oluşumunu en aza indirmek ve düzenli depolama alanlarına gönderilen atık miktarını azaltmak.
Su tasarrufu ve hasadı sağlayan teknolojilerin ve uygulamaların yapılması ile su tüketimini azaltılırken endüstriyel operasyonların çevresel etkisini en aza indirmek.
Tedarik zinciri boyunca sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmek.
Ham maddelerin çıkarılmasından geri dönüşüm ve bertarafına kadar ürünlerin yaşam döngüleri boyunca çevresel etkilerini azaltmak.

Genel Müdür

Genel Müdürün Mesajı

Değerli Paydaşlarımız, 

Günümüzde dünya genelinde uygulanan mevcut ekonomi modeliyle artık daha fazla yol alınamayacağı anlaşılmaktadır. Küresel enerji krizi, hammadde tedariki, küresel iklim değişikliği gibi sorunlar bize iş yapma şeklimizi gözden geçirmemiz gerektiğini ikaz etmektedir.  

Bu nedenle son yıllarda gündemde olan sürdürebilirlik çabalarını bir değer yaratma fırsatı olarak görmeliyiz. Böylece almak, kullanmak ve atmak yerine azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmek üzerine kurulu bir yaşam ve ekonomi modeli geliştirmeliyiz. Bu yeni modeli yaşam tarzımıza, iş yapma biçimimize entegre ederek gezegenimizin çok daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yer olmasını sağlamalıyız.

Bu kapsamda 2021-2022 yıllarında izlemeye başladığı kurumsal karbon ayak izine ilişkin değerleri dikkate alan EPTA, bir Sürdürülebilirlik Birimi oluşturarak 2023 yılı itibariyle karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik projeler geliştirmeye ve uygulamaya başlamıştır. İlk olarak 2023 yılında devreye alınan 400 kW gücündeki GES (Güneş Enerji Sistemi) projesi ve fizibilite çalışmalarını sürdürülen Yeşil Hidrojen Projesini hayata geçirerek sürdürülebilirlik temelli uygulamalarına kesintisiz olarak devam edecektir.

Enerji verimliliği konusunda 2023 yılı başında yaptırılan teknik inceleme raporu verilerine bağlı olarak; aynı yıl içinde KOSGEB Enerji Verimliliği Destek Projesi kapsamında şirketimizdeki elektrik motorları, hava kompresörleri ve elektrikli kaynak fırınlarımızın enerji verimliliği artırılarak hem maliyet hem de karbon salım miktarlarında azaltımlar gerçekleştirilmiştir.  EPTA, çevresel sürdürülebilirlik kadar sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik konularını bütüncül bakış açısıyla ele alarak çalışanlarıyla birlikte yeşil üretime yönelik çalışmalarına devam edecektir. 

Dünyanın sadece insanlar için yaratılmadığının ve kutup ayılarının yok olmaması gerektiği bilincinin yaygınlaşmasına hizmet etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımla…

 

ISO 140001 Çevre Yönetim Sistemi

Epta tarafından, sorumlu çevre yönetimi kapsamındaki iklim değişikliğiyle mücadele, enerji yönetimi, su yönetimi ve atık yönetimi alanlarındaki faaliyetler değerlendirilmiştir. Firmamız bu konulardaki gereklilikleri yerine getirerek ISO 140001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini almıştır

 
parallax background

Yönetim

Etik. İlkeli. Şeffaf.

Sürdürülebilirlik, ürünlerimizi nasıl ürettiğimizden tedarikçilerimizle nasıl çalıştığımıza ve yerel topluluklarımızı nasıl desteklediğimize kadar yaptığımız her şeyin derinlemesine entegre bir parçasıdır.

  • Toplumsal İlişkilerin Güçlendirilmesi
    Yerel toplumla güçlü ilişkiler kurmak ve onların ihtiyaçları için işbirliği yapıyoruz. Topluma karşı şeffaflık ve hesap verebilirliğe önem veriyoruz.
  • İşgücü ve İş Etikleri
    İş etiği ile çalışanların adil ve güvenli sağlıklı çalışma koşullarına sahip olmasını sağlıyoruz. Çalışan çeşitliliği ve haklarını koruyor, onların eğitimleri ve gelişimine yatırım yapıyoruz.
  • Toplumsal Refahın Geliştirilmesi
    Eğitim, sağlık, sosyal adalet gibi alanlarda yapılan yatırımlar ve projelere destek sağlıyoruz. Toplumsal refahın artırılmasına katkıda bulunuyoruz.

Sürdürülebilir odelleri ve üretimi geliştirilmeye odaklanan EPTA, sadece ekonomik başarıyı değil insan hakları, toplum ve çevre dostu uygulamalarıyla sosyal refahın artırılması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması konusundaki sosyal sürdürülebilirlik uygulamalarını hızla hayata geçirmektedir.

Sosyal sürdürülebilirliğin en önemli bileşenlerinden biri olan sosyal sorumluluk anlayışımız ile toplumun ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran faaliyetlerde bulunuyoruz.